Detacheringsbureaus veroveren steeds meer markt

Het tij is gekeerd. De arbeidsmarkt is vlot getrokken en heeft zelfs te maken met tekorten aan goed personeel. Hoe ga je daar als bedrijf mee om en hoe speel je in op die steeds maar veranderende vraag? Je wil je klanten te vriend houden en ook fatsoenlijk met je personeel omgaan. Maar toch lukt het soms niet om extra klussen of opdrachten die snel af moeten te klaren. Extra mensen aannemen is een hachelijk avontuur wanneer je niet zeker weet dat het werkaanbod zo hoog blijft. Wat doe je wanneer je goed geschoolde mensen nodig hebt om een opdracht goed vorm te geven? Je schakelt een detacheringsbureau in.

Detacheringsbureaus bieden goede en tijdelijke krachten

Detacheringsbureaus werken in de uitleenconstructie in het hogere segment. Hierbij moet je denken aan hoger geschoolde mensen en mensen die gewend zijn om op projectbasis te werken. Het zijn vaak harde werkers die eer halen uit hun resultaten en dat is uiteraard zeer prettig voor een bedrijf. Over het algemeen gaan deze mensen vrij snel op eigen kracht aan het werk. Er zijn geen oeverloze inwerktijden nodig. Detachering biedt precies dat wat een bedrijf nodig heeft: een flexibele hooggeschoolde zelfstandige arbeidskracht met motivatie.

Veel voordelen bij detachering

Mogelijk kost detachering iets meer dan een vaste kracht maar daar krijg je veel voordelen voor terug. Alle personele aangelegenheden kunnen blijven voor wat ze zijn want die worden door het detacheringsbureau afgehandeld. Er is geen dure advertentie nodig of een uitgebreide selectieprocedure. Geschikte kandidaten worden je zo toegeschoven en er rest slechts nog een keuze te maken. Ook bij ziekte hoef je niet door te betalen. Allemaal risico’s voor het detacheringsbureau. De gedetacheerde heeft ook eigenlijk alleen maar met voordelen te maken. Vaak gaat het om mensen die bewust kiezen voor deze manier van werken. Daarmee haal je mensen in huis die gemotiveerd zijn.

Photo on Foter.com
Tagged , ,