Gitaarles volgen is vooral plezier beleven

Muziek maken is leuk, goed voor de geest en het stimuleert het saamhorigheidsgevoel wanneer het met meerdere muzikanten gepaard gaat. Daarom ben ik van mening dat ieder kind op de lagere school al met muziek maken in aanraking zou moeten komen. Dat kan voldoende stimulans geven om later zelf voor een instrument te kiezen. Maar gelukkig zijn er ook mensen die op latere leeftijd besluiten een instrument te gaan bespelen. Soms word je gepakt door het geluid van een zeker instrument en soms heb je al je leven lang een voorkeur gehad voor een specifiek instrument. Grote kans dat dat de gitaar is, daarom lichten ik gitaarles toe in deze blog.

Gitaarles is leuk, leerzaam en noodzakelijk

De gitaar is een veelzijdig instrument. Zo zijn er enorm veel stijlen en manieren om de gitaar te bespelen. Hiervoor zijn natuurlijk verschillende technieken nodig. Elke techniek vraagt om een goede leerschool. Een online gitaarlesje is daarvoor ruim onvoldoende. De enige manier om goed te leren spelen en om vorderingen te boeken en vooral plezier te blijven houden is het volgen van gitaarlessen bij een professional. Zo weet je zeker dat je geen verkeerde dingen aanleert, je blijft gemotiveerd om te studeren en hebt de vrijheid om ook samen met anderen te spelen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende gitaren en stijlen.

Enthousiast neem dan een proef gitaarles

Ben je enthousiast om gitaarles te nemen en woon je in Roosendaal of omgeving neem dan eens vrijblijvend contact op met gitaarschool Roosendaal. Je hoeft niet direct te beslissen of je wel of geen lessen wilt nemen. Maak eerst kennis met de school, de mensen en de mogelijkheden. Ze vertellen je graag wat ze voor jou kunnen betekenen. Ik durf bijna te wedden dat je uiteindelijk besluit toch lessen te gaan volgen. Ik heb er in ieder geval nooit spijt van gehad en een heel leuke en leerzame tijd gehad. Het goed aanleren van de basis is van groot belang voor de beleving van plezier in het spelen.

gitaarles

Tagged , ,