Mindful leren leven? Tip voor meer balans in je leven.

Altijd maar gehaast zijn. Weinig tijd voor jezelf hebben. Niet aan dingen toe komen en zaken op de lange baan schuiven. Leven bij de waan van de dag en toch in je hoofd met morgen en overmorgen bezig zijn. Er moet veel en er kan ook veel. Keuzestress, social media, kinderen, werk, vakantie, verhuizen, verbouwen, van baan veranderen. Zoveel zaken in ons leven vragen aandacht.  Moesten we pakweg 30 jaar geleden nog 4 ballen in de lucht houden, dan zijn dat er nu zeker 10. En alles gaat sneller, veranderingen en ontwikkelingen lijken in een stroomversnelling te zijn gekomen. Het ene is nog niet ingevoerd of het andere is al in ontwikkeling en dient zich aan. Om gek van te worden.

Wordt weer gezond met mindfulness

En sommige mensen worden er ook daadwerkelijk gek van. Gek in de zin van overbelast raken, niet goed in het vel zitten, paniekaanvallen krijgen, burn-outklachten ontwikkelen en andere fysieke of mentale kwalen krijgen. Het valt ook allemaal niet mee. Soms wacht je te lang om verandering in je leven aan te brengen en worden de klachten zeer problematisch. Sta je nog aan het begin van deze route dan is er gemakkelijk verandering te brengen in je manier van leven en je beleving van de wereld om je heen. Met mindfulness bijvoorbeeld leer je in een groep met andere mensen om de regie op je leven terug te pakken met als resultaat een veel aangenamer en gezonder leven.

Kennismakingstraining mindfulness volgen?

Misschien denk je nu dat het zo makkelijk niet kan maar het tegendeel is bewezen. Velen gingen je voor en de meeste mensen hebben zeer positieve ervaringen. Je leert vooral door het doen van je huiswerk want oud gedrag moet vervangen worden door nieuw gedrag. En dat gedrag kenmerkt zich door te leven in het nu. Aanwezig zijn bij wat je doet. Bewust eten, drinken, praten, stofzuigen. Ik noem maar wat activiteiten. Zaken waarbij je meestal met je gedachten ergens ander bent. Contact maken met het nu en jezelf geeft rust en schept ruimte in je hoofd. Benieuwd wat de training voor jou kan betekenen? Meld je dan vrijblijvend aan voor de kennismakingstraining bij mindfulness Deventer.

mindfulness