Waar moet je op letten bij het laten maken van een website

In dit artikel wil ik het graag met je hebben over enkele punten waar je op moet letten wanneer je besluit om een website te laten maken. Een website laten maken kan namelijk voor € 199,- maar ook voor € 3500,- of meer. Een behoorlijk verschil in prijs dus.

Wat kost het laten maken van een website?

Zoals ik hierboven omschreef lopen de prijzen voor het laten maken van een website enorm uiteen. Zoek in Google maar eens de term “website laten maken” op. Waarschijnlijk zie je op de eerste pagina (of misschien wel de eerste twee) met name bureaus die aangeven een website te willen bouwen voor pakweg zo’n € 500,-. Klink goed! Zul je denken. Maar wat bieden deze webdesigners dan minder of wat doen ze dan anders in vergelijking met webdesign bureaus die vanaf prijzen hanteren van bijvoorbeeld € 2500,-?

Het verschil zit in het feit dat de meeste aanbieders werken met kant- en klare oplossingen. Ze bouwen je website in WordPress (hier is absoluut niets mis mee, sterker nog: WordPress is het meest populaire systeem ter wereld!) maar gebruiken daarnaast veel elementen die al kant en klaar zijn. Denk aan het design van een website dat alvast is ontworpen, of zelfs is ingekocht. Dit thema wordt dan aangepast en binnen enkele uren heb je een website die er mooi uit ziet.

Een thema website, is dat niet professioneel dan?

Een website die gemaakt is op basis van een kant- en klaar thema is zeker wel professioneel. Het enige is dat je dus geen website op maat krijgt. Daarmee bedoel ik aan te geven dat niet alle wensen ook daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden. Want je zit altijd vast aan een bepaalde lay-out, aan bepaalde onderdelen die het thema heeft.

Toch is er helemaal niks mis met een website die gemaakt is op basis van een standaard thema. Hoewel er beperkingen zijn in de flexibiliteit, hebben de meeste thema’s tegenwoordig best veel opties waardoor je iedere website toch weer er anders uit kunt laten zien.

Zelf een website maken of toch laten maken?

Je kunt natuurlijk altijd overwegen om je website zelf te maken. Het is een leuke uitdaging maar het neemt ook gewoon heel veel tijd in beslag. En daarnaast ontbreekt het bij de meeste ondernemers die niet thuis zijn in de online materie ook aan kennis. Want je kan best met WordPress snel en eenvoudig een website maken maar weet je ook wat je doet? Weet je wat wel en niet werkt? Waar kijken bezoekers eigenlijk naar? Dit zijn zomaar een aantal vragen die ik nu stel waar je rekening mee moet houden. Want je kunt dan wel veel geld besparen door zelf een website te bouwen maar ongetwijfeld loop je ook binnen de kortste keren tegen verschillende obstakels aan. Dan ben je genoodzaakt om alsnog iemand in te huren.

Je hebt dan ook veel meer aan een website die gebouwd is door een expert. Hij of zij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ook weet een expert wat je wel en niet moet doen. Een ervaren webdesigner denkt ook vanuit de websitebezoeker en niet vanuit jezelf. Dit zijn belangrijke dingen die echt een verschil gaan maken met je website.

Dus overweeg je om een website zelf te maken? Denk dan nog eens goed na of je hier aan wilt beginnen. Vaak kun je beter iets investeren in een goede website die ook klanten oplevert. En uiteindelijk haal je met een goede en succesvolle website je geld dubbel en dwars weer terug!

Tagged , , , ,