Wat zijn mijn talenten? Ontdek het met loopbaanadvies.

De arbeidsmarkt is nauw gekoppeld aan de bewegingen van de economie. Zo kent Nederland het ene moment een markt waarbij de werkgever het voor het uitkiezen heeft, en kan dit binnen aan jaar omslaan naar een arbeidsmarkt waarin de werknemer de touwtjes in handen heeft. In zo’n episode verkeren we nu. Er zijn veel vacatures die maar niet vervuld kunnen worden en werknemers hebben het voor het uitkiezen. Niet leuk voor de werkgevers maar voor jou biedt een dergelijke markt mogelijkheden. Mogelijkheden die uiteraard niet onbeperkt zijn maar het is zaak om nu te weten wat je precies wilt. Net als met alles maken meer keuzemogelijkheden het leven niet makkelijker. Integendeel. Hoe kom je erachter wat jij wil en kan? Een loopbaancoach kan je hierbij helpen, in deze blog lichten wij dit nader toe.

Kiezen is ook een vak

Nederland is een van de landen waar keuzes voor beroepen op zeer jonge leeftijd gemaakt moeten worden. Het begint al op de middelbare school met vakkenpakketten. Er zijn maar weinig mensen die van jongs af aan een beroepswens en –beeld hebben. Dus er wordt nog wel eens zo maar wat gekozen. In je latere leven kan je dat echt nog wel herstellen maar dat kost investering. In tijd en geld. Daar kun je tegenop zien maar je moet nog zoveel jaren mee op die arbeidsmarkt. Hoe geef je dit alles vorm? Hoe weet je zeker dat je nu wel de juiste keuzes maakt? Hoe pak je het aan? Daar kan je wel wat hulp bij gebruiken.

Probeer loopbaancoaching

Een loopbaancoach helpt je in een traject met fundamentele vragen over je werk en dus ook over je leven, je persoonlijkheid. Je hebt inzicht nodig, een spiegel, iemand die durft te confronteren en de poorten van je gewenning rammelt. Loopbaanadvies is geen luxe en slechts weggelegd voor de hoger opgeleiden. Loopbaanadvies is voor iedereen die de wens heeft zichzelf met alle plussen en minnen bloot te leggen om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken. Loopbaanadvies is een slimme zet in deze markt.